IS OPTIEK ON LINE KOPEN INTERESSANT ?

1  Algemeen

Contactlenzen on line kopen
    -
Drie manieren om contactlenzen aan te kopen
    - Waar moet men op letten bij de aankoop via internet

3   Door ons goedgekeurde en aan te raden Optiek-Webshops
   - Webshops voor contactlenzen
   -
Web shops voor brillen
   - Web shops voor Loepen en Low Visiontoestellen
   - Lenzen-Objectieven-Fotoapparatuur
   - Web shops voor Medicaties

1 ALGEMEEN

Aankopen via internet wordt meer en meer toegepast en de optiekwereld doet er natuurlijk aan mee. Er is reeds een massa van keuze om contactlenzen,brillen,loepen en andere optische artikelen te kopen aan scherpe prijzen !
De vraag die men kan stellen is of u werkelijk een goede zaak kan doen en wat uiteindelijk het verschil is met deze te kopen in een optiekzaak.

2 CONTACTLENZEN ONLINE KOPEN
Zonder twijfel, contactlenzen via internet bestellen is wel duidelijk goedkoper dan bij de opticien of oogarts. Als men het prijsverschil per jaar uitrekend komt men aan een groot budget waar je al wat kan mee doen. Hoewel deze aankoopsmethode gedurende jaren een goudmijn was, daalde na enkele jaren hun succes en dit om drie redenen :

De eerste reden is dat controles en het zoeken naar de juiste lens die voor u het beste is door de opticien toegepast wordt. Een rechtstreeks contact met uw opticien, oogarts of contactlensspecialist is en blijft dus wel degelijk noodzakelijk. Indien er zich een probleem voordoet moet men terugkeren naar de opticien en dit is genant.
De tweede reden is dat men de teruggave van de mutualiteit die aan de Riziv voorwaarden voldoen (speciale en hoge correcties) en men nog een goede som voor terugkrijgt niet kan krijgen, dit aangezien de factuur samen met een document en het voorschrift van de oogarts moest afgetekend worden, dit eveneens door een erkend opticien en niet via internet.
De derde reden is dat de opticien eveneens webwinkels start met goedkopere tarieven.

Alles is natuurlijk te omzeilen en om nog meer succes te boeken zijn er wijzigingen ontstaan bij de aankoopsmethoden en het is vooral de derde manier (zie verder) die in het oog springt.

Drie manieren om uw contactenzen aan te kopen.


Contactlenzen kopen via een webshop op het internet.
De oudste en klassieke methode is gewoon uw lenzen bestellen via een webshop. Toch valt te overwegen of u er wel degelijk profijt mee doet.
Controleer eerst of u een tegemoetkoming kan krijgen van uw mutualiteit. Indien zo,vraag een geldige factuur die zorgt dat u deze uitkering kan krijgen. In geval van hogere teruggave van het Riziv (vb - hoge correcties > 8,00 dioptrie) is het zeker aan te raden om uw lenzen bij een opticien aan te kopen. Sommige webshops kunnen u een erkende factuur opsturen, doch moet er voor deze uitkering wel degelijk een Riziv nummer opstaan van een erkend opticien. In dit geval, koop ze als Belg alleen in Belgische webshops. 

Contactlenzen kopen via de webwinkel van uw opticien
Een tweede optie is dat reeds veel opticiens en ketens een webwinkel op hun site plaatsen waardoor u dezelfde service krijgt om uw lenzen bij u thuis te laten leveren en soms nog goedkoper dan dat u ze afhaalt in de winkel ! Indien nodig kan u bij twijfel nog steeds genieten van hun service voor een controle.

Contactlenzen kopen via webwinkels die samenwerken met opticiens
Een derde goed systeem is een mix van de voorgaande systemen. De webshop verkoopt u lenzen aan een goedkoper tarief en geeft u een adres door van de dichtst bij u gelegen optiekzaak die met hun samenwerkt. Deze opticien ontvangt van hun een commissie in ruil voor deze service.

Waar moet men opletten bij het aankopen van lenzen via internet ?

Om de tarieven te kunnen vergelijken moet men niet alleen naar de prijzen kijken. Ga ook na wat voor service en voorwaarden de dealer u schenkt.
 

  • Is de prijs inclusief Btw ?

  • Wat is de kostprijs van verzendingskosten ?

  • Indien de kostprijs van de verzendingskosten gratis is, wat zijn de voorwaarden ?

  • Worden ze éénmalig geleverd of moet u een contract doen stoppen ?
    Dikwijls worden bij aankopen automatische verlengingen gepland. Ze worden dan maandelijks naar u toegestuurd, zelf indien u er nog geen nodig heeft, dit probleem gebeurt dikwijls bij daglenzen of overschot aan reiniginsprodukten die bij een pakket behoren.

  • Hoelang is de levertijd en verloopt die steeds correct ?

  • Indien u minder gekende merken probeert, geven ze voorwaarden wanneer u de lenzen niet kan verdragen ?


Om u te helpen plaatsten wij linken van leveranciers waar de meeste contactlensdragers hun aankoop doen en tevreden zijn over hun service. Het spreekt vanzelf, mocht u een slechte ervaring ondervinden weten wij dit graag !

TERUG

3 DOOR ONS GEKEURDE WEBSHOPS
1 CONTACTLENS WEBSHOPS
2 LOEPEN WEBSHOPS
3 TELESCOPEN-LENZEN-OBJECTIEVEN-FOTO-APPARATUUR
4 MEDICATIE WEBSHOPS
5 GEZONDHEID EN VERZORGING
 

DOOR ONS GEKEURDE CONTACTLENS WEBSHOPS

 
LENSEO.COM  

LENSEO.COM is een Europese leider in de vernieuwing van contactlenzen en onderhoudsproducten. Tot 70% goedkoper dan een traditionele opticien, levering van gemiddeld 3 dagen in België en 100% gratis verzending.

De prijzen van de producten zijn uitgedrukt in euro en zijn BTW inbegrepen.

Portokosten
gratis vanaf € 75,- besteding.
Onder dit bedrag, het kost u €3,90,
ongeacht het aantal artikelen in uw winkelmandje.
ALENSA.BE  


 

Alensa.be biedt een groot scala aan producten aan binnen de markt van contactlenzen en bijhorende accessoires. Met haar uitgebreide assortiment van meer dan 200 verschillende producten, kan Alensa.be voorzien in iedere behoefte. Alensa.be is een onderdeel van de organisatie Alensa, die verschillende contactlenzenwinkels exploiteert in heel Europa. Alensa.be heeft als doel om alle topmerken van contactlenzen te leveren tegen de laagste prijs in de markt, in combinatie met de beste klantervaring.

• Zeer ruim assortiment;
• Scherpe prijzen;
• Gemiddelde orderwaarde van € 50,-;
• Grote voorraad en supersnelle levering;
• Verschillende betaalmethoden in een veilige betaalomgeving.
- Gratis levering vanaf 70 €
- Gratis geschenken vanaf 35 €
VISION DIRECT  

VisionDirect.nl

VISION DIRECT is één van de grootste contactlenswebshops van België. Bij Vision Direct bestel je je lenzen voordeliger dan bij de opticien en heb je ze supersnel in huis. Vision Direct heeft een ruim assortiment van alle bekende merken dag- en maandlenzen, kleurlenzen, lensvloeistoffen en andere oogverzorgingsproducten.

 

 

 

HANS ANDERS  
Hans Anders.be Bij Hans Anders vind je een ruim aanbod contactlenzen online terug tegen goedkope prijzen. Je kan al onze lenzen online bestellen. Zoek je echter goedkope lenzen die de perfecte combinatie zijn van kwaliteit en prijs, dan raden wij je ons eigen merk Easy Wear maand- en daglenzen aan. Daarnaast vind je op onze website ook alle populaire lenzen van bekende topmerken zoals Acuvue, Biofinity, Air Optix en Dailies.
 

 

DROGISTERIJ.NET  

DROGISTERIJ.NET biedt een breed assortiment met 20.000 drogisterij artikelen, met elke week andere aanbiedingen en nieuwe producten. Daarnaast verkoopt Drogisterij.net ook vele vaak exclusieve niet meer in de reguliere drogisterij verkrijgbare producten. Kortom nergens op internet vindt u een uitgebreider assortiment als bij Drogisterij.net.

portokosten
€ 4,99 en gratis vanaf € 75,- besteding.

U hoeft niet thuis te blijven om een bestelling in ontvangst te nemen. U kunt de bestelling ook laten bezorgen bij een DHL Servicepoint.

ANDERE WEBSHOPS VOOR CONTACTLENZEN

www.weblens.be (Belgie)
www.lensweb.be (Belgie)
www.lensworld.be (Belgie)
www.contactlenzenonline.be (Belgie)
www.q-lens.com (Ned-Belgie)
www.lensplaza.com/be_nl (Ned-Belgie)
www.smartbuyglasses.be/ (Ned-Belgie)
www.123optic.com/nl (Ned)
www.misterspex.nl (Ned)
www.fuva.nl (Ned)
www.123optic.com (Ned)
www.lensbestel.nl (Ned)

TERUG

BRILLEN SHOPS

 

 

 

 

 

 

 

TERUG

LOEPEN WEBSHOPS

 

SENSOTEC

 

Zelfstandig blijven met minder zicht - Ontdek welk hulpmiddel bij jou past

SENSOTEC ontwikkelt en verdeelt software en toestellen voor slechtzienden en mensen met dyslexie of andere lees- of leerproblemen.

Onze toestellen en software vereenvoudigen het leven van studerende kinderen, volwassenen in hun thuis- en werksituatie, ouderen met verslechterend zicht of een beperkte mobiliteit of van mensen die het leven met behulp van wat techniek gewoon eenvoudiger willen maken.

 

ERGRA ENGELEN

 
ERGRA ENGELEN is gespecialiseerd in alle mogelijke hulpmiddelen voor slechtzienden. Dit begint met een eenvoudig handloepje, over speciaal aangepaste brillen, naar de meest gesofistikeerde elektronische apparatuur.

CONRAD

 


 

Conrad is als familiebedrijf in 1923 opgericht te Berlijn, en is sinds 1946 gevestigd in Hirschau, Duitsland.
Hoewel deze algemeen verkoopt is er een breed assortiment van loepen verkrijgbaar.

TERUG

Lenzen-Objectieven-Fotoapparatuur-Telescopen

www.grobet.be

lenzen en objectieven fotoapparatuur

www.2dehands.be

Tweede hands telescopen
 

 

MEDICATIE WEBSHOPS

   
DOKTER ONLINE****  

Dokteronline.com - Stoppen met roken

 

 

TERUG

DROGISTERIJ.NET  
DROGISTERIJ.NET biedt een breed assortiment met 20.000 drogisterij artikelen, met elke week andere aanbiedingen en nieuwe producten. Daarnaast verkoopt Drogisterij.net ook vele vaak exclusieve niet meer in de reguliere drogisterij verkrijgbare producten. Kortom nergens op internet vindt u een uitgebreider assortiment als bij Drogisterij.net.

portokosten
€ 4,99 en gratis vanaf € 75,- besteding.

U hoeft niet thuis te blijven om een bestelling in ontvangst te nemen. U kunt de bestelling ook laten bezorgen bij een DHL Servicepoint.

TERUG

 

VERZORGING
   
BIO ' TY LAB  

BiotyLab 10% korting 300X250 NL AnimatedOp BIO ' TY LAB vind je doeltreffende biologische beauty verwennerij voor een gezonde en natuurlijke schoonheid! De merken, geselecteerd door Bio’ty Lab en in exclusiviteit in België en Nederland, voldoen aan strikte criteria zoals de kwaliteit en puurheid van de ingrediënten, aangename texturen en parfums, en de ecologische certificatie.

TERUG

DROGISTERIJ.NET  

DROGISTERIJ.NET biedt een breed assortiment met 20.000 drogisterij artikelen, met elke week andere aanbiedingen en nieuwe producten.
Daarnaast verkoopt Drogisterij.net ook vele vaak exclusieve niet meer in de reguliere drogisterij verkrijgbare producten. Kortom nergens op internet vindt u een uitgebreider assortiment als bij Drogisterij.net.
portokosten
€ 4,99 en gratis vanaf € 75,- besteding.

U hoeft niet thuis te blijven om een bestelling in ontvangst te nemen. U kunt de bestelling ook laten bezorgen bij een DHL Servicepoint.
 

TERUG